Sprinter in de Financial Lease?

Financial Lease, wat is het nu precies?  Bij financial lease koopt u de bedrijfswagen maar regelt de lease maatschappij de financiering. U bent economisch eigenaar van de bedrijfswagen, de lease maatschappij is ten tijde van de lease periode juridisch eigenaar.

In de lease-periode betaald u een vast maandbedrag dit is een deel aflossing en rente. Het maandbedrag en looptijd  wordt samen met u bepaald. Zo kunt u er voor kiezen om de bedrijfswagen in een looptijd van 24, 36, 48 of 60 maanden te betalen. Het maandbedrag wordt bepaald door de looptijd en natuurlijk het lease-bedrag. Om het maandbedrag nog lager te krijgen is het mogelijk om een slottermijn te nemen. Een slottermijn is een deel van het lease-bedrag wat bij de laatste termijn pas wordt betaald.

Als de lease-periode voorbij is en alles is betaald bent u volledig eigenaar van de bedrijfswagen. Bij financial lease wordt alleen de aanschaf van de bedrijfswagen gefinancierd. De verdere kosten van de bedrijfswagen  afschrijving, onderhoud, verzekering en wegenbelasting zijn voor uw eigen rekening.

Wij werken samen met een betrouwbare partner in financial lease. Financial lease is vaak binnen 1 dag te regelen. Het enige wat wij nodig hebben zijn jouw bedrijfsgegevens en KVK nummer.

Waarom Financial Lease?

Met behulp van financial lease kunt u als (startende) ondernemer beschikken over een Mercedes Sprinter bedrijfswagen die nodig is voor een efficiënte bedrijfsvoering. U behoudt uw werkkapitaal en u profiteert van veel (fiscale) voordelen.

Voordelen Financial Lease

  • Tussentijds (boetevrij) extra aflossen is mogelijk.
  • U bent economisch eigenaar, de auto staat op uw balans. U regelt zelf de verzekering en onderhoud.
  • Investeren zonder liquiditeitsverlies.
  • Nog lager leasebedrag mogelijk door middel van een slottermijn, aanbetaling of inruil.
  • Acceptatie zonder jaarcijfers mogelijk.
  • Fiscaal voordeel: rente- en investeringsaftrek mogelijk. Vraag uw accountant of boekhouder.

Veel gestelde vragen

Wanneer kom ik in aanmerking voor Financial Lease?

Om een Mercedes-Benz Sprinter te kunnen leasen dient u ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel Handelsregister. Heeft u een vrij beroep dan bent u een uitzondering.

Ik ben startende ondernemer, is het voor mij ook mogelijk om Financial Lease te krijgen?

Bestaat uw bedrijf nog geen 2 jaar? Dan vragen wij een minimale aanbetaling van 20% exclusief de btw.  Daarnaast word gekeken naar het lease bedrag en uw toekomstige bedrijfsresultaat.

Ik ben startende ondernemer, is het voor mij ook mogelijk om Financial Lease te krijgen?

Bestaat uw bedrijf nog geen 2 jaar? Dan vragen wij een minimale aanbetaling van 20% exclusief de btw.  Daarnaast word gekeken naar het lease bedrag en uw toekomstige bedrijfsresultaat.

Welke informatie hebben jullie nodig?

Naast de bedrijfsgegevens kan het zijn dat wij jaarcijfers nodig hebben voor de acceptatie het leasen. Mocht dit zo zijn hoort u dit zo snel mogelijk.

Worden de overige autokosten ook betaald?

Nee, de verzekering, onderhoud en wegenbelasting betaald u zelf.

Ben ik eigenaar van de Mercedes-Benz Sprinter?

U bent ten tijde van de lease-periode economisch eigenaar van de bedrijfswagen. De bedrijfswagen wordt door de leverancier aan u gefactureerd en het kenteken wordt op uw naam gezet. De lease maatschappij blijft gedurende de Financial Lease overeenkomst wel juridisch eigenaar van de bedrijfswagen. Na de looptijd bent u volledig eigenaar.

Wat is een slottermijn?

Het slottermijn is het bedrag dat nog open staat aan het einde van de looptijd. Over dit bedrag betaalt u tijdens de looptijd geen aflossing daardoor heeft u een lager maandbedrag en houd u meer werkkapitaal. Het slottermijn wordt samen met uw laatste maandtermijn betaald en u kunt deze bij het afsluiten van de Financial lease naar wens aanpassen. Het slottermijn moet in verhouding staan met de restwaarde.

Mag ik de maandelijkse termijn na overeenkomst wijzigen?

Nee, vooraf bepaalt u het maandbedrag dit staat de gehele periode vast.

Kan ik een Financial Lease afsluiten met een negatieve BKR codering?

Dit ligt aan de situatie. Voor eigenaren van eenmanszaken of vof’s zijn er beperkte mogelijkheden met een BKR registratie. Neem contact op met de lease-maatschappij.

Mag ik over het maandelijkse leasebedrag ook BTW terugvorderen?

Nee. Bij aanschaf van de bedrijfswagen heeft u het volledige BTW bedrag kunnen terugvorderen. U kunt niet dubbel BTW terugvragen. Het maandelijkse leasebedrag is dus BTW vrij.

Wat gebeurt er aan het einde van het contract?

Zodra alles is betaald bent u volledig eigenaar van de bedrijfswagen.